130831 - Akuten

 
Hemma efter en underbar semester i Turkiet! Den kunde verkligen inte varit bättre! Sol, bad, konsert, bio, god mat och mysigt sällskap! Roligt att åka iväg så många! Måste definitivt göras om, men mer om resan i ett annat inlägg. Nu har jag äntligen orken att ligga och titta/skriva på datorn. Min gårdag tillbringades nämligen på sjukhuset.
 
Väl hemma efter den underbara resan började min kära make få småsymptom, men inget som var märkvärt till en början. De blev dock allt fler för oss båda under torsdagen och natten till igår så fanns inga tvivel. Jag låg över den vita tronen tills inget mer fanns kvar att spy upp. Fortsatte senare på morgonen och bollades runt på vårdcentralen, ringde barnmorskan som var ledig och ingen annan barnmorska svarade. Till slut fick jag tid på vårdcentralen och fick komma in.  Det togs prover och jag fick träffa en läkare liggandes, för jag kunde varken stå eller sitta, eftersom blodtrycket var så lågt. Med tanke på att de inte visste var det var och jag är gravid och hade kraftiga sammandragningar, så skickades vi vidare till infektionskliniken på NÄL. Mottagningen hade stängt och vi fick gå via akutmottagningen. Där låg jag i fem timmar och det togs prover, barnmorskorna kom och kollade hur allt stod till med lilla bebisen, det togs ännu mer prover, en läkare kom osv. H fick också kollas. Bebisen mådde bäst av oss alla tre och det var de viktigaste.
Resultatet var matförgiftning och vi har äntligen kommit fram till vart det kom ifrån, så något har vi allt lärt oss. Dock är man mycket känsligare mot bakterier som gravid berättade läkaren och därför så tog det extra mycket på mig.
 
Vid halv tio tiden fick vi lämna sjukhuset och åka hemåt. H fick lite mat och jag fick en liten yoghurt. Första maten på hela dagen, förutom saften som jag fick dricka på sjukhuset. Skönt att klara av att behålla allt.
Väl hemma, så väntade sängen. Somnade som en stock och vaknade i morse vid sju av att det kurrade i magen. Då väntade en dusch och lite yoghurt innan jag somnade i soffan.
 
Detta armband fick jag igår och hoppas slippa få ett liknande tills bebisen tänker titta ut!
          
 
Den här dagen har i alla fall spenderats i soffan. För mycket mer ork har inte funnits till annat. Blodtrycket är fortfarande väldigt lågt och därför är liggande läge det allra bästa. Har sovit, vilat och ätit om vart annat. Något annat spännande har verkligen inte hänt och kommer inte ske ikväll. Hoppas på en piggare lilla My imorgon!
 
Hoppas ni får en fin kväll mina vänner!
Ta hand om er!
Kram

En bra tisdag!

 
Helt klart en bra tisdag! Förmiddagen började med att vi fick en present som ska bli spännande att se. Vi har varit i Karlstad hos barnmorskan, uträttat ärenden och intagit en god frukost/lunch! Höjdpunkten var ändå när min mamma kom, som jag saknat henne!!
 
Tillbaka till igår, så försvann den dagen förbi. Trött och sliten var förnamnet. Jag gick och lade mig igen på förmiddagen och vilade till tolv. Kom upp, fixade lite och så åt vi en sen frukost i huset.
Fortsatte hemåt, betalade de sista räkningarna som kommit, satte igång tvätten, fixade pappersarbete och gjorde klart allt som ska skickas in till Norge.
Sedan blev det småhandling, packning och klädprovning. Måste se och prova vad som passar och inte passar längre. *skratt* Glad att jag får på mig de mesta underdelarna i alla fall. Annars hade jag haft kris här hemma.. *ler*
Fick det mesta avklarat. Har packat småförpackningar och sluttar av allt, så det bara är att kasta när det är slut och så blir väskan lättare när vi ska hem. Man måste tänka smart. *ler*
Den här gången hoppas vi dessutom kunna shoppa en hel del åt den lillskrutten.
 
Iväg mot träningen och det gick sådär, eftersom gymmet skulle stänga 20 minuter senare. Tji fick vi! *ler* Tiderna är lite ändrade nu under sommaren och vi missade de nyaste.
 
Hem och jag passade på att ha manikyr och pedikyr här hemma, samt att bara förbereda. Det tar lite mer tid än vad man tror.
Handlade mat och började tillaga. Lövbiffgryta med ris, vilket inte alls är fel. När äntligen allt var undan var klockan halv nio och då njöt jag va mitt favoritprogram och så avslutade vi kvällen med film, där jag självklart somnade efter en halvtimme. *ler*
 
 
Upp och hoppa lite efter åtta i morse. Gjorde mig iordning och så åkte vi. Blev illamående igen och det har jag märkt de senaste två månaderna att jag blir när vi åker en längre bit på morgonen. På hemvägen i dag kände jag av det igen och det är väl ett "gravidsymptom". Det kan man leva med!
 
          
Startade med ett besök hos barnmorskan och allt såg väldigt bra ut. Lilleman växer som han ska! Hon tyckte jag var väldigt vackert gravid och det är tacksamt att höra. Eftersom man inte känner sig å vacker, utan mer otymplig, så är de komplimangerna rätt värmande.
 
Fortsatte vidare och tog blodprover, innan det blev frukost/lunch på Wayne's.

          
 
Bästa överraskningen var när mamma kom! Många kramar och det var så skönt att se min fina mamma efter att inte ha sett henne på så länge. Vad jag har saknat henne och pappa. Längtar till september och oktober. Då ska jag passa på att träffa dem en hel del, för då väntar lite mer ledighet.
 
Vi skildes åt och jag och H shoppade alla småsaker som behövdes. Åkte hemåt och har sedan dess tränat, packat lite till osv. Nu ska det bli dammsugning, för lite städning måste hinnas med innan vi åker!