10 saker ni inte visste om mig

 
  1. Min favoritfilm vid 6 års ålder var Dirty Dancing och den tittade jag på varje gång jag fick chansen.
  2. Som liten sjöng jag och tävlade i olika sångtävlingar.
  3. Jag älskar att prata och kan prata i timmar! (För er som inte redan visste det.)
  4. För tillfälligt har jag ca 45 par skor (jag har varit så duktig och kastat ett tiotal, samt skänkt bort en del).
  5. Min favoritgulost är Boxholms Carolineost.
  6. Jag ogillar att äta på Mc Donalds och Burger King. Förutom att jag åt en hamburgare där i början av min graviditet, så var jag nog femton år senast jag köpte en hamburgare där. (Däremot gillar jag att laga hamburgare hemma!)
  7. Drömmer om att kunna resa till Maldiverna. (Hoppas på en försenad bröllopsresa dit om något/några år.)
  8. En av mina favoritdrinkar är Captain Morgan och Coca-Cola.
  9. När jag gick ut gymnasiet hade jag toppbetyg i allt förutom två ämnen.
  10. Jag älskar te!
          

Mjölkfri Nötcrèmesfudge

 
Tredje och sista fudgereceptet som jag har provat. Även det här receptet är mjölkfritt, men det går självfallet att göra med mjölkprodukter, som jag tidigare skrivit.
 
Ingredienser:
3 dl Vispgrädde (Jag använde Carlshamns Luftig Visp)
3 dl Socker
1 dl Ljus Sirap
50 gram Smör (Jag använde Carlshamns Mjölkfria flytande margarin)
2 msk Honung
Nästan en hel burk Nöt crème
 
          
          
                      (Uteslut dock chokladen, som jag fick med på min bild)

 
Häll vispgrädden, sockret och sirapen i en kastrull. Blanda och låt koka på medelvärme tills temperaturen är 120 grader eller att det går att göra kulprovet. (Kulprovet fungerar så att man tar några droppar av smeten och häller i iskallt vatten. Dropparna ska stelna så pass mycket att man kan rulla en kula av dem.) 
 
          
 
          
 
Rör sedan ned smöret och honungen.           
 
 
Lägg i nötcrèmen. Jag hade i nästan en hel burk, men ha i efter önskad smak.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd form, ca 15x25cm stor.         
Låt stelna i kylskåpet och skär sedan upp i bitar efter önskad storlek.
Nötcrèmesfudgen är den till vänster.
 
          
 
Bon appetit!
 
 
 

131231 - Dagarna som gått

 
Två dagar har passerat och idag är det nyårsafton! Om cirka 14 timmar välkomnar vi år 2014 med öppna armar, men vi får väl se om jag klarar av att hålla mina blå öppna tills dess. Det är inte lika enkelt nu för tiden. *ler*
 
Tiden har rullat förbi här hemma och vad har vi pysslat med mån tro? Det gamla vanliga vardagliga kan jag ju säga. Vi har tvättat lite, städat och plockat. Jag och Mailo har varit ute och powerwalkat mellan 40 minuter till en timme varje dag. Vi har passat på när det har varit så skönt väder ute. Dock har det varit otroligt mycket folk! Som jag har sagt tidigare, så känns det som om det är en nyhet att det skulle bli nyårsafton även i år. *ler* Det var samma sak som med jul.
 
Jag har även hunnit baka knäckebröd och vi har nyårshandlat lite till ikväll. Vi har försökt ta det rätt lugnt och det är faktiskt väldigt skönt. Det är, tro de eller ej, ett heltidsjobb att ha barn. Ingenting man tror förrän de kommer. Det är mycket som jag inte riktigt har kunnat förstå förrän jag själv blev mamma.
 
Gårdagens mumsiga middag!
 
          
 
 
Klyftpotatis, köttbullar, korv, kokt ägg, ost, pålägg av olika slag, grönsaker, frukt, laxröra, oliver och olika sorters bröd.
          
 

Ikväll firar vi nyår med H:s familj. Det blev inget julfirande efter jul, så då bestämde vi att vi firar nyår med dem. Rättvist och bra! Mysigt ska det dessutom bli. Vi har inhandlat god mat till ikväll. Maten kommer till stor del bestå ut av skaldjur. Helt i min smak! Får vara duktig med kameran ikväll helt enkelt.
 
Nu ska jag ta och röra på mig!
Önskar er en underbar dag!
 
Kramar till er!