TBT- Throw Back Thursday - Sommaren 2007

 
Sommaren innan jag blev tillsammans med H, är en av de bästa somrar jag haft. Jag kommer ihåg den sommaren med sunt leverne, mycket träning, många skratt, härliga kvällar ute på restauranger och uteserveringar,  mysiga hemmakvällar, härliga utgångar och söndagsmornar med nybakade scones!
 
Jag hade en toppensommar helt klart! Jag och min dåvarande bästa väninna delade min etta i Karlstad sommaren 2007 och det var en sommar fylld av mycket skratt. Vi hittade på många roliga saker trots vardagen. Vi jobbade på var sitt håll och gjorde saker på var sitt håll, men ändå hittade vi på så mycket tillsammans. Det var tråkigt hur vår vänskap slutade, men de här är ändå ett fint minne av den.
 
På väg till middag på en uteservering och därefter väntade en kväll fylld med biljard!
          
 
Utgång - Oh yes!
          
 
En lördag hemma i soffan iklädd mysstass!
          
 
Äppelte i Turkiet!
          
 
 
Goda alkoholfria drinkar!
          
 
          
 
 
 

Hur har det gått med amningen?

 
Amningen har inte helt gått som jag önskat och nu fick vi väl kanske det riktiga svaret till varför och det känns sisådär måste jag säga. Hade läkarna sett detta tidigare hade jag kanske fortfarande kunnat amma. Det gör lite ont i hjärtat.
 
Mitt mål var att amma i sex månader, men redan efter två och en halv, så började Lilleman kärva. Vi trodde att han var för lat på att suga, för mjölk fanns det i mängder! Jag märkte att när mängden avtog för att rinna till igen, så blev Mailo arg och skrek. Amningen gick från en mysig stund till ångest många gånger. Det var ledsamt att inte veta vad som var fel och att se att han inte blev mätt. Därför var vi tvungna att ge honom ersättning och det fungerade lättare och vi fick en gladare son.
 
Det resulterade så klart i att flaskan önskades mer och mer, vilket ledde till att min mjölk avtog.
Nu när vi var på BVC i måndags, så fick vi barnmorskan att åter igen att titta på hans tunga. Tidigare när vi bett om det, så har det bara viftats bort, mer eller mindre. Både läkare och barnmorska har sagt att han äter så bra, för att han går upp i vikt som han ska. Därav behöver inte tungbandet klippas.
 
Nu när hon tittade ordentligt, så sa hon direkt: " Det måste klippas". Det är vad vi har försökt fått dem att komma fram till i över två månader och det är något vi frågat sedan han föddes, eftersom det finns i generna. Ibland är det tur att man som förälder lyssnar på sin egen känsla. Samtidigt är det svårt som förstagångsförälder att veta och tro på sig själv, när de som kan säger att allt är normalt och precis som det ska.
Barnmorskan kommenterade även att det med all säkerhet är därför inte Mailo velat ta mitt bröst, för att han har kämpat så med att suga för att få mat. Det är lättare för barn där tungan är fast att suga på nappflaska än ett bröst. Det känns väldigt tråkigt och lite ledsamt. Hade det uppdagats tidigare, så hade jag kanske fortfarande kunnat amma honom. Om jag vill ha fler barn, så kommer jag följa magkänslan till hundra procent den gången.
 
Nu myser vi i alla fall när Mailo äter. Han ligger knät och är allmänt gosig. Dessutom får H också vara med och ta del av den känslan, vilket är bra. Man får se det positiva i allt man kan!

Gåshud

 
Otroligt att något kan beröra så, utan att man förstår.. Mina armar kläs av gåshud.
En låt som värmer extra bra just nu.