140531

 
Fina lördag! Att vakna till solsken är rätt underbart! Snart ska jag ge mig ut i det fina vädret och handla lite, men en promenad hör där till. Härligt!
 
Får som så ofta återgå till gårdagen. Vi tog en lugn förmiddag hemma. Även jag passar på att lägga mig nu när Mailo sover sitt första pass, när H är hemma. Skönt med nästan en timmes sömn till. Det gör väldigt mycket!
 
En promenad och lite handling blev det innan det bar av hem. Jag satte fart och baka. Tänkte en kladdkaka skulle sitta fint till kvällen. Det är mumsigt ibland, så tyckte det var en god idé.
 
Senare på eftermiddagen blev det en löprunda för mig. Helt underbart! Det var varmt, skönt och det gav mycket energi! Väl hemma skyndade jag mig in i duschen och så tänkte vi ta en tur ut och fika. Dock började det blåsa upp och bli mulet, så vi gick hem igen. Det var ingen höjdare att sitta ute i alls.
 
Väl hemma blev det de vanliga rutinerna och sedan kunde jag och H laga mat i lugn och ro och äta till The Walking Dead. Nu är vi inne på säsong fyra. Sista säsongen som finns. Förstår inte att det går så fort att se dessa serier.. *ler*
 
Här är en "ny" salladsdressing som vi fått av mamma och pappa. Den finns endast i Danmark och vi gillar den, så de hade köpt med "ett gäng" flaskor hem och så fick vi en. Mums!
 
          
 
 
Det blev kyckling som jag marinerade själv. Valde en kryddig vitlöksmarinad.
          
 
 
Serverade det till en god sallad med fetaost och oliver, samt en mango-chilisås. H fick en krämig pastasallad, men eftersom jag inte är speciellt förtjust i pasta, så njöt jag av en mumsig aubergineröra som H:s mamma skickat. Den är galet god och något jag skulle kunna leva på!
          
 
 
Avslutade middagen med min favoritkladdkaka! Gott, men mäktigt!
          
 
Blev några avsnitt innan jag kröp till kojs.
Är nu redo för en ny dag och ska inta det fina vädret ute!
 
Önskar er en toppendag!
Kram

Tid med familjen

 
 
          
 
Lugna dagar har passerat. Framför allt skönt och dessutom tid för att bara njuta med familjen. Vi har varit ute på många promenader, njutit av det fina vädret, ätit grillmat och varit iväg på födelsedagsfrukost.
 
Här hemma har tiden sprungit iväg som vanligt. Nu är H hemma och förgyller våra dagar.  Dålig uppdatering, men det känns som om vi har haft fokus på andra håll. Så är det bara!
 
Som jag skrivit ovan, så har det inte hänt jättemycket men i onsdags var vi iväg och firade S på hennes födelsedag. Hon bjöd på mumsig frukost och det blev en riktigt härlig stund på dagen.
Resten av onsdagen tillbringade vi mestadels ute på sköna promenader.
 
Gårdagen började rätt lugnt och lite senare var vi bjudna på grillmat. Bland annat så fixade vi en del här hemma, småhandlade lite, var ute och gick och slutligen kom jag ut på en löprunda. Det var alldeles underbart!
När jag fått Mailo i säng bakade jag lite och sjönk sedan ner i soffan framför vår serie. Frukt och chips till det var inte fel!
 
En uppdatering i korta drag. Nu satsar vi på en ny dag med härliga inslag!
 
Kram

TBT - Rutinultraljud

 
Idag, för precis ett år sedan, var det dags för vårt rutinultraljud. Det var en pirrig och lite smånervös känsla, då vi skulle få se vår lilla älskling.
 
När vi åkte in satt vi båda och funderade på vad det skulle komma att vara. H var helt säker på att vi skulle komma att få en liten tjej, då vi har hur mycket tjejer som helst i våra familjer.. *ler* Så sett var jag också tvärsäker, men magkänslan trodde ändå en pojke. Det viktigaste var ändå att det var ett friskt litet barn. Allt handlade mest om att vi var nyfikna!
 
          
 
Väl vid sjukhuset mötte vi upp mamma. Hon och pappa tillbringade mycket tid i Karlstad i maj förra året, så det var roligt att hon ville följa med.
Kom in till slut i väntrummet och det blev vår tur att gå in. Mamma fick tyvärr inte följa med in, men hon fick en liten kik på slutet. Det låg en liten en med fem fingrar på varje hand och fem tår på varje fot. Åter igen var tummen i munnen, precis som på KUB-testet. Lite komiskt!
Beräknad födsel blev satt till 1 november och det var precis som jag trodde. Barnmorskan på den orten vi bor trodde något helt annat. Jag bytte senare barnmorska, vilket jag berättat tidigare.
 
Till slut frågade vi lite försiktigt om hon kunde se vad det var för kön. Vi var bra nyfikna. Det lilla krypet visade sig vara en pojke.
 
           

Att veta att vår lilla son mådde bra och hade det bra, var en ren och skär lycka! Vi "skuttade" därifrån och gick till min pappa för att berätta den glada nyheten, innan vi ringde till resten av våra familjemedlemmar!