141107

 
Hej på er!!
 
Fredag och hemma igen. Vi kom hem i natt vid halv fyra och dök mer eller mindre i säng ett par timmar innan det var dags att kliva upp fyra timmar senare för att åka och hämta Lilleman. Som jag saknat vår lilla plutt! Dock ser han helt plötsligt mycket större ut och har nya färdigheter att visa.
 
Det har varit många inlägg kring Mailos födelsedag, men nu är vi tillbaka i det vanliga vardagslunket, som dock är kantat med magont. Inte magont rent fysiskt, men allt är inte tipptopp.
Allt gick bra när vi åkte till Norge, jag var ute och körde intervaller på morgonen, innan jag kom hem och vi gjorde oss redo för avfärd. Jobb väntade och tre dagar har sagt svisch i stort sett. Den här gången har jag verkligen saknat Mailo extra mycket. bland blir det bara så och efter hur dagen avslutades igår, så längtade jag bara ännu mer. Jag kände att vi verkligen behöver komma hem och ta vara på tid.
 
Inget jättegivande inlägg känner jag, men dagarna kan gå från toppen till botten känslomässigt och i den situation allt är nu, så är min vardag på det viset.
Ska dock ta och vila en liten stund nu, medan skrutten sover, innan det blir full fart igen.
 
Hoppas ni har en underbar fredag!
 
Kram
  

Vit Chokladsmörkräm

 
Här kommer receptet på den smörkrämen jag använde för att spackla Mailos ena tårta med. Jag valde att göra om ursprungsreceptet lite.
 
Ingredienser:
100 gram rumstempererat Smör
100 gram Philadelphiaost
100 gram Vit choklad
Florsocker (efter smak, max några matskedar)
Vaniljsocker (efter smak, max ca 1 tsk)
 
Tärna smöret och ha i philadelphiaosten i en skål.
Smält chokladen och låt den svalna lite.
          
 
 
Vispa allt i cirka fem minuter, tills smörkrämen har fått en fluffig konsistens.
Sedan är den klar att användas!
 
  

Morotskakstårta

 
Här kommer lite bilder på när jag bakade min morotskakstårta.
 
Började att göra botten till själva tårtan, enligt vanligt morotskaksrecept. Har använt mitt recept i flera år och tycker att det är så bra, då kakan blir väldigt saftig.
 
          
 
Som vanligt fylldes tårtan med creamcheese-fyllning. Rev i limeskal för att friska upp smaken. Det gör fyllningen så frisk och syrlig.
          
 

Spacklade sedan tårtan med en vit chokladsmörkräm, som ni hittar basreceptet på HÄR. Jag gjorde om min lite, för att förhöja smaken. Recept på den kommer lite senare idag eller imorgon.
          
 

Spacklad och klar för dekoration! Lät dock tårtan stå i kylen över natten för att chokladsmörkrämen skulle stelna till lite. Om man inte vill vänta så länge, är några timmar i kylen tillräckligt. 
          
 

Tadaaa!!