140930

 
Morning!!
 
En helt ny dag och morgonen startade alldeles för tidigt för min smak, men upp kom vi. En helt vanlig morgon, en helt vanlig dag.. Har även idag startat dagen i lugn och ro, eller i den mån det går med ett busigt litet yrväder. Han sover en stund nu i alla fall och då passar jag på med en skön morgonstund. Det var verkligen ett bra tag sedan.
 
Så vad har hänt här? Ja, det har inte hänt något speciellt utöver det vanliga. Som jag skrev igår, så tar vi var dag lite som den kommer. Det är skönast för tillfället och lättast. Förutom träning, hemmahäng, tvätt och handling, så plockade jag upp ytterligare en kartong med för små kläder upp på vinden. Passade även på att plocka och ta itu med saker jag inte gör i första taget.
 
Även igår tog jag och Mailo ett härlig kvällsbad. Det är verkligen supermysigt om jag ska vara ärlig. Han plaskar sig trött om jag säger så och det finns inget bättre än att se honom lugn och nöjd med livet. *ler*
 
När han var i säng lagade jag mat och pratade i telefon, fortsatte även efter middagen, innan vi såg på ett par avsnitt från nya serien.
 
Det har varit en orolig natt och jag vet faktiskt inte var detta kommer ifrån. Helt plötsligt när jag åkte till Norge för två veckor sedan och lämnade Mailo och H hemma, så började Lilleman få oroliga nätter. Vi som fått in en så skön rutin, med bra nätter! Sedan dess har i stort sett varje natt varit orolig och jag kan inte annat säga än att jag längtar tills det går över, så vi kan få lite mer sömn. *ler* That's Life, eller hur? Bara en liten ovärldslig sak på kartan..
 
Nu ska jag ta och väcka den stora mannen i huset, för nu är de nog med sovmorgon!!
 
Kramis
 
 

Fisk- och Currygryta

 
 
 
          
 
 
Förvånansvärt gott måste jag säga! Igår kände jag för att prova på något nytt, så jag slängde ihop ett eget hopkok, men det var verkligen något vi ska äta igen.
 
Ingredienser:
 
200 gram Torsk
200 gram Lax
1/2 Gul Lök
1/2 Röd Lök
1/2 Röd Paprika
1 Morot
3/4 burk Minimajs
1 Fiskbuljong
2 msk Tomatpuré
Redning
2,5 dl Matlagningsgrädde eller Visp 20%
Ett par msk Crème Fraiche
2 tsk Sambal Oelek
3 tsk Mango Chutney
Curry
 
Skär fisken i  mindre kuber.
Hacka all lök, strimla paprikan, skiva moroten tunt och fräs detta i en panna med smör. Låt koka upp tillsammans med vatten och buljong tills grönsakerna mjuknar.
Red med mjöl och mjölk. Fyll på med större delen av grädden och crème fraiche.
Ha i tomatpuré, mangochutney och sambal oelek.
Rör och ha ner fisken. Låt småkoka/sjuda i 5-8 min tills fisken är klar.
Krydda med lite salt, peppar och curry.
Späd även med lite mer grädde om det behövs.
 
Vi åt grytan med en god sallad och ris, samt en klick turkisk yoghurt, vilket gav en frisk touch på måltiden.

140929

 
Ännu en ny dag och nu en helt ny vecka! En vacker dag väntar oss och jag ser redan fram emot veckans första träningspass! *wiie*
Idag väntar ännu en vanlig vardag, men det känns skönt. Det är tillräckligt mycket saker runt omkring för tillfället och det känns bra att inte ha mer att tänka på, än just vardagssysslor.
 
Om jag återgår till gårdagen lite snabbt, så hade vi en allmänt härlig söndag här hemma. Vi hade mysmorgon, jag var ute och sprang, H tränade, vi lagade mat, Mailo och jag badade osv. En riktig söndag i min mening. Vi fortsätter även denna dag med vardagssysslor, som tvätt och handling. Borde verkligen städa, men får se om jag skjuter upp det tills imorgon.
 
Just nu känns det bara bra att inte ha så mycket mer att fokusera på. Det är som sagt mycket runt omkring och innerst inne vet jag att det inte finns något slut, att det inte kommer bli bättre. Det är inte ofta jag dippar, men även solen har sina fläckar. Känner att jag inte orkar vara sådär överpositiv och glad som jag vanligen är.
 
Hur kickstartar ni er vecka?
 
Kram