Fisk- och Currygryta

 
 
 
          
 
 
Förvånansvärt gott måste jag säga! Igår kände jag för att prova på något nytt, så jag slängde ihop ett eget hopkok, men det var verkligen något vi ska äta igen.
 
Ingredienser:
 
200 gram Torsk
200 gram Lax
1/2 Gul Lök
1/2 Röd Lök
1/2 Röd Paprika
1 Morot
3/4 burk Minimajs
1 Fiskbuljong
2 msk Tomatpuré
Redning
2,5 dl Matlagningsgrädde eller Visp 20%
Ett par msk Crème Fraiche
2 tsk Sambal Oelek
3 tsk Mango Chutney
Curry
 
Skär fisken i  mindre kuber.
Hacka all lök, strimla paprikan, skiva moroten tunt och fräs detta i en panna med smör. Låt koka upp tillsammans med vatten och buljong tills grönsakerna mjuknar.
Red med mjöl och mjölk. Fyll på med större delen av grädden och crème fraiche.
Ha i tomatpuré, mangochutney och sambal oelek.
Rör och ha ner fisken. Låt småkoka/sjuda i 5-8 min tills fisken är klar.
Krydda med lite salt, peppar och curry.
Späd även med lite mer grädde om det behövs.
 
Vi åt grytan med en god sallad och ris, samt en klick turkisk yoghurt, vilket gav en frisk touch på måltiden.

Kommentera här: