Yoggi Yalla

 
 
          

Åter igen dags att recensera och den här gången är de Yoggi's Yalla drickyoghurt som står på tur. Inom sortimentet finns det både vanlig drickyoghurt och yoghurt-Smoothie. Där jag var och handlade, fanns bara yoghurten i ett par olika smaker och jag har inte haft en möjlighet att åka runt för att leta i olika butiker denna gång.
 
Perfekt att prova dessa nu under påsk, när man är många som ses och där hela familjen har chansen att ge sina omdömen. Vi körde några smaktester.
 
         

         

Det hade säkerligen varit mer spännande att testa två olika typer, men här fick familjen smaka på de två olika smakerna, utan att veta vad det var. Sedan fick de gissa på de frukt- och bärsorter som var med och avge ett omdöme.
 
De flesta gissade rätt smaker och Mailo hade mycket svårt att bestämma sig för vilken yoghurt som var bäst.
 
Vinnaren blev....
         
 
Mango/banan/apelsin vann relativt stort, då den hade den godaste smaken, var mer balanserad och inte lika blaskig som hallon/blåbär-yoghurten. Ett helt klart bra mellanmål för de som gillar yoghurt och med barnvänlig smak i tillägg.
Något som är positivt med båda sorterna är att de nu endast innehåller 4% tillsatt socker.
 

160319

 
God Morgon,
 
Då var det helg igen och tiden går så otroligt fort. En lite tröttare vecka, men genomsnittligt så sover Mailo sämre när vi är borta, vilket vi var förra helgen och det påverkar också min sömn, då jag alltid är uppe med den lille skrutten. Att han sedan vaknade fem i måndags var ingen höjdare, men det är bara att bita ihop och hinna ikapp med tiden.
 
Det har varit en vecka med många blandade inslag, men framför allt jobb. Den blev inte alls vad jag trodde, men så är det. Så länge det mesta är löst, kan jag inte göra mer. Jag har varit ärlig och uppriktig, vilket är det allra viktigaste i alla lägen.
 
Förutom det har vi haft en mysig vecka! En hel del träning har blivit av, men också mycket slarv med maten. Förhoppningsvis blir det bättre efter påsk då H och jag ska göra det här tillsammans. Inget mer kvällsgott varje kväll... Alltid lättare att vara två, men vi får se. Vi provar, för jag vet ju att det ger ett bra helhetligt resultat.
 
          
 
Vi har lekt mycket med Mailo om kvällarna och ägnat oss åt mycket vardagssysslor. Efter ett avsnitt av favoritserien på kvällarna har jag lagt mig och många kvällar varit helt utslagen.
 
Det är inte lätt att ta kort på en liten vilding, som inte kan ligga still två sekunder..
          
 
Natten till dag har haft många uppvakningar, men sovmorgon till halv sju, så kan inte klaga där.
Nu ser vi fram emot en dag som säkert kommer bjuda på fint väder. Jag ska se vad jag ska syssla med här hemma. Säkert ett och annat plock och en och annan promenad ute. Vi ska ut på morgonpromenad och handla lite i tillägg. Härligt! Det ska bli skönt med en lördag hemma.
 
Önskar er en härlig start på helgen!
 
Kramis
 

Hova by Arla

 
 
          

I slutet av februari fick jag chansen möjligheten att "buzza" antingen Hova eller Tidan från Arlas ekologiska sortiment, genom Buzzador. Dock var det lättare sagt, än gjort att finna de båda ostsorterna. Jag var inom i fyra olika butiker, innan jag fann mina valmöjligheter på Eurocash. Jag var förvånad att varken Ica eller Konsum hade dem.
 
Efter att jag funnit båda ostarna kom frågan till vilken ost jag skulle välja. Valet föll på Hova, som är något fetare, men som har en mild och frisk smak, enigt beskrivningen.
 
Vi har alla provat osten hemma och den är helt klart godkänd. Fungerar till frukost, i matlådan, att äta som den är och till matlagning.
Det är inte den bästa osten vi smakat här hemma och vi väljer fortfarande våra favoriter före denna, men som sagt en helt okej ost att använda till det mesta, framför allt till frukost