Falukorv i Ugn
Igår gjorde jag Falukorv i Ugn här hemma. En maträtt jag faktiskt inte tillagat i hela mitt liv. Så enkelt, men jag har inte varit speciellt förtjust i korv på många många år. Det var först efter att jag fick Mailo, som jag smått började älska falukorv, hur nu detta kommer sig. Jag har ingen aning om varför!
Nästa gång kommer jag själv minska lite på mängde grädde och krossade tomater, då det blev väldigt mycket vätska. Serverar man med potatismos, så är det att rekommendera. Har man potatis, så är konsistensen på såsen lite bättre.
Jag hittade mitt recept hos linnda.se, men gjorde om det lite!
Ingredienser:
500 gram falukorv
1/2 Gul Lök
Skivade körsbärstomater (Antal efter smak)
400 gram Krossade Tomater
2 dl Grädde 20%
Riven ost (Mängd efter smak)
Salt
Peppar
Oregano
Senap
Sätt på ugnen på 225 grader.
Smörj en form.
Skiva falukorv och fördela ut i formen.

Hacka lök och skiva tomater, som sedan fördelas ut bland korven,

Krydda med salt, peppar och oregano. Klicka ut senap över alla korvskivor.

Häll över krossade tomater och grädde.

Portionera ut riven ost. Jag hade vanlig riven ost, samt lite riven parmesan, för smakens skull.

Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller tills osten fått en fin färg.

Servera gärna med potatis mos eller pressad potatis!
Bon appetit!
Såg gott ut :D