Proteinpannkakor

 
Idag startade vi dagen i skönt tempo och tog en lugn förmiddag med en promenad innan det blev dags för frukost. Nästan så man kan kalla det brunch vid halv tolv.
 
Har letat efter ett bra proteinpannkaksrecept och hittade ett hos 56kilo.
 
1 portion, ca 3 proteinpannkakor (teflonpanna 20cm i diameter)
 
2 ägg
1,5 dl vätska (mjölk, mandelmjölk, vatten)
0,5 skopa protein pulver (jordgubb, vanilj, ev. choklad)
0,5 msk fiberhusk
1 nypa salt
 
Vispa äggen med elvisp tills de blir pösiga.
Blanda proteinpulvret (jag hade jordgubbsprotein hemma) med valfri vätska. (Jag hade två delar mjölk och en del vatten.)
Ha ner proteinblandningen i äggen och även fiberhusk och salt.
Låt svälla ca fem minuter.
 
Hetta upp stekpanna.
Använd gärna kokosolja, men jag hade ingen hemma, så använde lite olja,
endast för att det inte skulle bränna fast.
Vänd som vanliga pannkakor. Något svårare att vända, så det är viktigt att pannkakan hinner bli färdig på stekytan.
 
Servera gärna med varma bär och vaniljkvarg för ett nyttigare alternativ.
 
En god och mättande frukost, med bra proteininnehåll!
 
         

         
 

Kommentarer:

2 MADDISENJ.SE:

Tack tjejen. Hoppas du får en fin start på nya veckan!

Kommentera här: