Rysk Pytt i Panna

 
Då kommer receptet på rysk pytt i panna! Så här gjorde jag, sedan kan man säkerligen göra på andra sätt. Det smakade gott i alla fall!
 
Ingredienser:
 
400 gram Nötfärs
6 Stora potatisar
1 schalottenlök (eller gul lök)
Smör eller margarin
Salt
Svartpeppar
4 msk god senap
Ca1 ½ dl små Rödbetstärningar ( inlagd)
Ca 1 dl hackad Smörgåsgurka
2 msk kapris ( kan uteslutas)
Råa äggulor eller stekt ägg
 
2dl Crèmefraiche
Färsk riven pepparrot eller pepparot på tub (kan uteslutas)
 
 
Råstek små potatistärningar fint för sig i smör, salta och peppra.
          

Mosa ner och stek färsen i en het panna med lök.
          
 
Hacka rödbetor och smörgåsgurka till önskad storlek.
 
          
 
Krydda köttfärsblandningen med salt och peppar, ha i senap, rödbetor, smörgåsgurka och lite rödbetsspad.
Smaka av och blanda köttfärsblandningen med potatisen och hetta upp allt.
Strö över kapris om ni önskar detta.
           
          
 
Servera med crème fraiche, blandat med pepparrot (kan uteslutas) och råa äggulor eller stekt ägg. 
          
 
Smaklig måltid!!

Kommentera här: