Potatischips
Här om kvällen gjorde jag något jag faktiskt inte gjort på riktigt länge, men något som är otroligt gott! Jag är inget fan av varken pasta eller ris. Potatis däremot går ner i olika former. Dessa potatischips är goda och så enkla att göra.
Ingredienser
7 stycken potatisar (fast)
ca 4 msk olja (jag gör på känslan, så svårt att säga exakt)
Kryddor efter smak (jag använder gärna, salt, peppar, vitlök, och örtkryddor)
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva potatisen tunt.
Lägg potatisen i en påse.
Ha i oljan och kryddor i påsen.
Knyt ihop påsen och massera i oljan och kryddorna i potatisen.
Låt stå en halvtimme-timme i kylen.
Ha sönder påsen och häll av det eventuella vattnet som bildats.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Portionera ut potatisen så de ligger en och en på plåten.
Sätt in i ugnen ca 15-20 min. (Ha dem inne efter önskad färg.
Jag tycker om när de blir krispiga!

Åh så gott :)